tag:blogger.com,1999:blog-7550381595578048348.post5068625025600670353..comments2013-12-11T09:28:01.910-08:00Comments on Houblon & Compagnie: cinq céréales SaisonGouy & Anderssonhttp://www.blogger.com/profile/17686905889726222993noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7550381595578048348.post-81146625832072778272013-05-17T13:36:59.669-07:002013-05-17T13:36:59.669-07:00Va roligt för dig, jag tror det ska gå att skicka ...Va roligt för dig, jag tror det ska gå att skicka in öl till SHBF dommare för utvärdering utanför tävlingssammanhang, kolla på hemsidan.Gouy & Anderssonhttps://www.blogger.com/profile/17686905889726222993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7550381595578048348.post-56939189208623224012013-05-17T08:54:50.055-07:002013-05-17T08:54:50.055-07:00Provsmakade min Belgiska wit idag. Religiöst god. ...Provsmakade min Belgiska wit idag. Religiöst god. Vore kul å veta hur man poängsätter öl. Tänka alla gånger man fått till en öl helt perfekt å man har ingen aning om hur många poäng den skulle fått av en utbildad öldomare. Det skulle ju kunna vara en 50 poängare jag sitter å halsar men det får jag aldrig reda på. ;) Varmt idag. Passar perfekt med wit eller weis idag. Ska grilla lite senar eå det blir nog en till wit till det. Hade några gram citra i på slutet som jag skrev förut. Himla gott. Fräscht! :)<br />Brew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7550381595578048348.post-44900893216982791842013-05-16T07:17:37.745-07:002013-05-16T07:17:37.745-07:00Råg har jag bara använt i rågfling format och det ...Råg har jag bara använt i rågfling format och det blir gröt, kör du med hela råg korn så har du skalet som hjälper till vid lakning.Gouy & Anderssonhttps://www.blogger.com/profile/17686905889726222993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7550381595578048348.post-23657957614596190742013-05-16T02:32:51.786-07:002013-05-16T02:32:51.786-07:00Aldrig använt annan malt än på korn och vete änsål...Aldrig använt annan malt än på korn och vete änsålänge. jag smakade en ale bryggt på 45% råg på öl sm som jag tyckte var god. Är råg också jobbigt att brygga med? Skulle vara kul å testa annars.<br />Brew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7550381595578048348.post-20547369996081292112013-05-15T06:30:26.350-07:002013-05-15T06:30:26.350-07:00Jo men det var inte någon rolig bryggdag, vete, sp...Jo men det var inte någon rolig bryggdag, vete, spelt och bovete blir en ordentlig degklump som man måste tass med, stegmäskat i tre steg är den också.Gouy & Anderssonhttps://www.blogger.com/profile/17686905889726222993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7550381595578048348.post-52488902491933107182013-05-14T23:24:22.815-07:002013-05-14T23:24:22.815-07:00Är det så ett vinnarrecept ser ut? himla intressan...Är det så ett vinnarrecept ser ut? himla intressant! Lustigt att du använt Citra humle. Jag tänkte samma sak då jag bryggde en belgisk wit i april. Hade några gram citra i på slutet. Det blev jättegod öl av det. Just nu har jag en weisbier på G här å jag hade lite citra i den med. <br />I nästa vecka ska jag köpa mer malt å humle och sedan ska jag brygga det där receptet du hjälpte mig med.<br />mvh/RBrew Dudehttps://www.blogger.com/profile/14975631656579027827noreply@blogger.com