fredag 23 september 2011

Brauhaus im Berlin

Då var man hemkommen från ett par hektiska dagar i Berlin, resan var först och främst i yrket men när man ändå var på plats så kunde man inte avstå från att prova en del pubar, kneip eller brauhaus.
Först ut på min kulinariska resa blev Augustiner am Gendarmenmar som ligger på Charlottenstrasse 55 detta visade sig dock inte vare ett brauhaus som jag trodde när jag anlände..
Stället hade en trevlig charm som tilltalade mig. Vad gällde maten så var förrätten mycket bra, huvudrätten blev klassik tysk husmanskost, och efterrätten på tok för syrlig och sur.


Förrätt:

Huvudrätt:

När det kom till öl så blev det till förrätten en Hell på fat som inte stack ut i någon mening men var helt ok. Efter maten beställdes det in Oktoberfest beer direkt ur tunnan.  
Denna var mycket god och tillsammans med stämningen på stället blev det mycket lyckat.


I väg till nästa ställe, som blev Brauhaus Mitte som låg på Karl-Liebknecht-Str. 13.
Här serverades det för tillfället 4 sorter från eget bryggeri, själv ville jag efter all ljus öl tidigare på kvällen ta något mörkare så det fick bli en Schwarzbier. Bryggmästaren var bara inne en dag i veckan, och då inte vid detta tillfälle så det blev ingen visning av bryggverket.


Vid det här laget började de flesta öl smaka samma sak då ingen ville sticka ut i varken bitter, smak eller arom. Ölet på bilden var dock klart drickbar.
Stämningen var inte denna kväll på topp varken bland övriga gäster eller personal, en faktor kan ha varit att vi kom dit en kvart innan stängning en onsdag kväll/natt, jag tror nog att det kan bli ett bra drag även här en helgkväll då det ligger både synligt och centralt.


Ny dag nya eskapader.
Ett snabbstopp på Lindenbräu brauhaus som ligger i Sony Center vid Potsdamer platz.
Här skulle man ha haft tid, här fanns det drycker att prova må jag säga, det fick dock bli en dunkelwizen på stående fot. Bästa hittills.


Ut på snurr i Berlin med klassisk korvstoppning (inte bokstavligt), då jag var i tjänsteresa så var det jobb relaterat.


När det blev en minut över i schemat passade jag på att slinka in på Brauhaus Lemke på Dircksenstr. 143.Ett trevligt ställe på alla sätt. Här hans det i alla fall med en liten provning av de fyra egna sorter som fanns att uppbringa.
  
Här var det faktiskt deras wizen som stack ut med en trevligt kryddig ton (tredje från vänster), sen kom deras fest bier (sista från vänster) varken deras pils eller original var mycket att ha men det berodde nog på att de andra två var så mycket bättre, stället rekommenderas om ni har vägarna förbi.

Till sist så snubblade jag nästan över ett av Berlins minsta Brauhaus, Marcus Brau på Munzstrasse 1-3.
Ett litet pittoreskt ställe med en hel del charm.Annordningen i filmen är ett bryggverk på bara 100 liter som sägs användas dagligen, efter ett litet samtal med Marcus själv under kvällen visade det sig att det även fanns ett 500 liter bryggverk i källaren där även all lagring och jäsning pågick, Marcus var upptagen så det blev ingen visning.
Ställets favorit blev deras Schwarzbier som blev en lyckad avslutning på en hektisk dag.
Refferenser:
http://www.augustiner-braeu-berlin.de/
http://www.brauhaus-mitte.de/
http://www.linden-hopfinger-braeu.de/lindenbraeu/lindenbraeu-im-sonycenter_startseite_eng.html
http://www.brauhaus-lemke.com/index.php

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar