Pilsner 46,6 %
Pale Malt 23,3 %
Wheat Malt, 11,7 %
Spelt 9,3 %
Bovete 7,0 %
Rye, Flaked 2,1 %
Riwaka Boil 60,0 min 19,2 IBUs
Citra Boil 5,0 min 3,5 IBUs
Belgian Saison II Yeast (White Labs #WLP566)
Citra [12,00 %] - Dry Hop 6,0 Days Hop
Orange Peel, Sweet (Secondary 6,0 days)
OG 1.055
FG 1.012
ABV: 5,6%
Är det så ett vinnarrecept ser ut? himla intressant! Lustigt att du använt Citra humle. Jag tänkte samma sak då jag bryggde en belgisk wit i april. Hade några gram citra i på slutet. Det blev jättegod öl av det. Just nu har jag en weisbier på G här å jag hade lite citra i den med.
SvaraRaderaI nästa vecka ska jag köpa mer malt å humle och sedan ska jag brygga det där receptet du hjälpte mig med.
mvh/R
Jo men det var inte någon rolig bryggdag, vete, spelt och bovete blir en ordentlig degklump som man måste tass med, stegmäskat i tre steg är den också.
SvaraRaderaAldrig använt annan malt än på korn och vete änsålänge. jag smakade en ale bryggt på 45% råg på öl sm som jag tyckte var god. Är råg också jobbigt att brygga med? Skulle vara kul å testa annars.
SvaraRaderaRåg har jag bara använt i rågfling format och det blir gröt, kör du med hela råg korn så har du skalet som hjälper till vid lakning.
SvaraRaderaProvsmakade min Belgiska wit idag. Religiöst god. Vore kul å veta hur man poängsätter öl. Tänka alla gånger man fått till en öl helt perfekt å man har ingen aning om hur många poäng den skulle fått av en utbildad öldomare. Det skulle ju kunna vara en 50 poängare jag sitter å halsar men det får jag aldrig reda på. ;) Varmt idag. Passar perfekt med wit eller weis idag. Ska grilla lite senar eå det blir nog en till wit till det. Hade några gram citra i på slutet som jag skrev förut. Himla gott. Fräscht! :)
SvaraRaderaVa roligt för dig, jag tror det ska gå att skicka in öl till SHBF dommare för utvärdering utanför tävlingssammanhang, kolla på hemsidan.
SvaraRadera