Hade ett par paket med blandad DME liggande så det fick faktiskt bli en extrakt bryggnig, något som inte hänt på länge men what the f**k drickbart måste det bli och faktiskt så är den riktigt bra, har bara två flaskor kvar, och då bryggdes den 12-12-07.
När jag stod inför valet, vad ska jag brygga fick det bli en crossover mellan en ESB och IPA
Stöpning av:
Brown Malt (150,0 EBC) | ||||
Chocolate Malt (1000,0 EBC) | ||||
Special B Malt (354,6 EBC) | ||||
Extra Light Dry Extract (5,9 EBC) | 31,3 % | |||
Amber Dry Extract (24,6 EBC) | 15,6 % | |||
Dark Dry Extract (34,5 EBC) | 15,6 % | |||
Wheat Dry Extract (15,8 EBC) | 15,6 % | |||
Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) | 6,3 % | |||
Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min | 32,5 IBUs | |||
Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 15,0 min | 10,8 IBUs | |||
Goldings, East Kent [6,70 %] - Boil 15,0 min | 5,1 IBUs | |||
Willamette [5,50 %] - Boil 15,0 min | 4,2 IBUs | |||
Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 0,0 min | 0,0 IBUs | |||
Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 0,0 min | 0,0 IBUs | |||
Willamette [5,50 %] - Boil 0,0 min | 0,0 IBUs | |||
Challenger [7,50 %] - Boil 0,0 min | 0,0 IBUs | |||
Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] | ||||
Bramling Cross [6,00 %] - Dry Hop 7,0 Days | 0,0 IBUs | |||
Cascade [5,50 %] - Dry Hop 7,0 Days | 0,0 IBUs |
OG: 1.065
FG: 1.012
ABV: 6,9%
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar