fredag 15 februari 2013

ESB V IPA (Bitter o´l Dark)


Hade ett par paket med blandad DME liggande så det fick faktiskt bli en extrakt bryggnig, något som inte hänt på länge men what the f**k drickbart måste det bli och faktiskt så är den riktigt bra, har bara två flaskor kvar, och då bryggdes den 12-12-07.
När jag stod inför valet, vad ska jag brygga fick det bli en crossover mellan en ESB och IPA

Stöpning av:
Brown Malt (150,0 EBC)


Chocolate Malt (1000,0 EBC)


Special B Malt (354,6 EBC)




Extra Light Dry Extract (5,9 EBC)

31,3 %
Amber Dry Extract (24,6 EBC)

15,6 %
Dark Dry Extract (34,5 EBC)

15,6 %
Wheat Dry Extract (15,8 EBC)

15,6 %
Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC)

6,3 %
Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min

32,5 IBUs
Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 15,0 min

10,8 IBUs
Goldings, East Kent [6,70 %] - Boil 15,0 min

5,1 IBUs
Willamette [5,50 %] - Boil 15,0 min

4,2 IBUs
Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 0,0 min

0,0 IBUs
Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 0,0 min

0,0 IBUs
Willamette [5,50 %] - Boil 0,0 min

0,0 IBUs
Challenger [7,50 %] - Boil 0,0 min

0,0 IBUs
Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml]


Bramling Cross [6,00 %] - Dry Hop 7,0 Days

0,0 IBUs
Cascade [5,50 %] - Dry Hop 7,0 Days

0,0 IBUs

OG: 1.065
FG: 1.012
ABV: 6,9%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar