I arla morgonstund mäskas det in, försockringsrast på 66 grader i 80 minuter.
Då finns det tid för rengöring av all utrustning som ska komma i kontakt med vörten.
Sedan är det mäta och väga, här ligger humlepellets och väntar på att få åka i vörten.
Nu är koket i full gång, första humlegivan är i.
Plattvärmeväxlaren riggas, worlpool är gjord, nu är det bara minuter kvar.
Kylning av den heta vörten fungerar fint med pp-växlaren, ligger här på 18-19 grader, precis lagom då det är 19 i förrådet nu.
Kylning avklarad, bryggdagen börjar gå mot sitt slut, bara rengöring och städning av använd utrustning kvar.
Allt förlöpte på bra, OG 1.086 IBU 79 förväntad ABV 9-10%
Recept:
Pale ale malt 60%
Munich Malt 20%
Melanoiden Malt 10%
Vete malt (egenrostad) 5%
Råsocker 5%
Goldings, East Kent(80 min)
Magnum (60 min) Challenger(40 min) 1 Goldings, East Kent (30 min) Challenger(10 min) 2pkt Nottingham jäst |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar