lördag 26 januari 2013

VAKNA coffee Stout

Stora hembryggardagen står för dörren och självklart ska det bryggas, bjöd hem några hembryggare samt annat löst folk som älskar öl för en brygg session samt mat och dryck. För första gången använde jag mig av 24 timmars kallmäskning, Carafa II, Chocolate malt och kaffe fick stå i uppkokt kylt vatten i kylen över natten innan bryggdag.
Malterna tillsattes vid 15 minuter kvar av kok, kaffet delades upp i två mäsktillfällen, en som tillfördes vid 5 minuter kvar av kok samt en till efter primärjäsning var avklarad.


Calcium Chloride (Mash 60,0 mins)

Baking Soda (Mash 60,0 mins)
Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC)

62,8 %
Munich II (25,0 EBC)

7,5 %
Rye, Flaked (3,9 EBC)

5,0 %
Caramel/Crystal Malt - 30L (59,1 EBC)

4,5 %
Carafa II (811,6 EBC)

3,8 %
Chocolate Malt (886,5 EBC)

3,8 %
Light Dry Extract (15,8 EBC)

7,5 %
Brown Sugar, Dark (98,5 EBC)

2,5 %
Brown Sugar, Light (15,8 EBC)

2,5 %
Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 60,0 min

21,1 IBUs
Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 15,0 min

5,2 IBUs
London Ale Yeast (Wyeast Labs #1028) [124,21 ml]



OG: 1.060
FG: 1.010
ABV: 6,5%

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar